10. september – 23. oktober “Lange udsigter”

Udstilling med Pernille Bøggild

Om udstillingen:
Pernille er opvokset på Bornholm og udstillingen “Lange udsigter” er en skulpturel undersøgelsesrække, der tager udgangspunkt i øen som fysisk fænomen og i mennesket som en ø, som et eksistentielt, psykologisk fænomen.

Isoleret klippeknold, der rejser sig i havet som ensom geologisk formation eller betydningsfuld bestanddel i verden? Øen som metafor for mennesket, alene, isoleret eller en del af det store fællesskab?

Udstillingen består af samlinger af skulpturfragmenter og færdige skulpturer, der kredser omkring øen og menneskets paradoks. Den handler om sorgen over at miste, om forsøget på at stå fast og komme videre, men også om angsten for at forsvinde, være i vildrede, fare vild.

Skulpturfragmenter fremstår både som ufærdige skulpturdele, som begyndende sammenvoksninger og kropsklumper og færdige skulpturer. Noget nyt ubestemmeligt og søgende vokser frem i arbejdsprocessen. Der skabes nye krops- og betydningsdannelser i et univers, hvor øens geologiske fysik møder sorgens emotionelle og nogle gange konkrete kropslige dele. Det efterladte tøj fra et menneske får f.eks. nyt liv, fordi det bearbejdes, forandres og får et nyt udtryk, men stadig med kropslige spor.

Om kunstneren:
Pernille Bøggild er opvokset på Bornholm og er uddannet på Det Kongelig Danske Kunstakademi: Arkitektskolen 2005-2008, Billehuggerskolen 2008-2010 og Københavns Universitet: Bachelor i kunsthistorie 2021.

Bag sig har Pernille desuden en uddannelse som journalist.

Pernille er aktuel med en netop afsluttet gruppeudstilling ”Tilbage til rødderne” på Sorø Kunstmuseum.

Udstillingen ”Lange udsigter” kan ses på Gudhjem Museum onsd. – sønd. kl. 13.00 – 17.00 frem til og med den 23. oktober 2022.
Der er fernisering med gratis adgang den 10. september kl. 13.00, hvor museet er vært ved en lille forfriskning.

Udstillingen indgår i Bornholms Kulturuges program, og gæster med Kulturugens armbånd har gratis adgang den 24. og 25. september 2022. I disse dage afholdes to særarrangementer for Kulturugens gæster:

Rundvisning og samtale

Læs mere om Bornholms Kulturuge her