Byerne Gudhjem og Melsted

Velkommen til Danmarks bjergby

Gudhjem og Melsted har blot 800 fastboende, men er det alligevel et levende samfund med masser af tilbud og aktiviteter hele året.

 

Om sommeren fordobles antallet af beboere, og de fleste af øens turister lægger vejen forbi for at opleve Danmarks eneste bjergby – nyde cafélivet, restauranterne eller spise en is og lytte til musik.

 

Kulturlivet stortrives med de to museer, Gudhjem Museum og Oluf Høst Museet, med biografen Scala Gudhjem og Gudhjem Bibliotek/Universitet samt adskillige kunstgallerier. I Melsted ligger landbrugsmuseet Melstedgaard og Det regionale Madkulturhus ”gaarden”.

 

Gudhjem Svømmehal er et oplagt sted at få motion hele året, og her findes også en legeplads med mulighed for beachvolley samt en pump track bane for mountainbike og BMX. Man kan også spille petanque på banerne på havnearealet.

 

Året rundt arrangeres flere store events, fx kokkekonkurrencen ”Sol over Gudhjem”, cykelløbet ”Bornfondo”, motionsløb og en lang række musikarrangementer. Til påske er der den traditionelle påskeægjagt for børn – og i efterårsferien Halloween, hvor byen er udsmykket, og børnene leger i den store halmlabyrint.

 

Byens borgere har taget initiativ til nye og hyggelige traditioner som morgensang i forbindelse med Christiansøfartens afgang kl. 10. I julemåneden samles man til julekalender hver aften kl. 19, hvor borgere rundt i byen har tilmeldt sig med en kalenderlåge.

Vinteren står i skarp kontrast til sommerens menneskemylder. Her giver stilheden og skønheden og den storslåede natur med klippekysten mulighed for ro og fordybelse.

 

Byforeningen arbejder for et levende samfund året rundt, der kan tiltrække nye beboere.
Foreningen arbejder derfor på flere fronter – med bymiljø, grønne områder, boligpolitik samt trafik og parkering.