aug 13

Teaterforestilling – Annas Verden –

Samarbejde med Teaterforeningen Bornholm.

Teater på Gudhjem Museum:

Lørdag d. 26. september havde vi æren af at få besøg af teater-gruppen Teatergrad – det flydende teater, der opførte stykket om Anna Ancher.

Forestillingen foregik 2 gange, midt i Earthbounds udstilling, hvor der kunne være 40 tilskuere ad gangen. Man må sige at forestillingen ramte plet mht. såvel stedsaktualitet som med et politisk budskab, der handler om kvindekamp. Det var Teaterforeningen Bornholm, der stod for arrangementet og som på forhånd havde sikret en totalt udsolgt forestilling. Det hele forløb til alles store tilfredshed, og vi ser frem til at fortsætte det gode samarbejde med teaterforeningen.

Handlingen: 
Teaterforeningens program: ” Endelig forår. Lyset vender tilbage. Det lys som alle i Skagen er afhængige af, og som får kunstnere til at valfarte til fiskerlejet. Hjemme hos Anna Ancher betyder lyset, at hun og ægtemanden Michael kan male igen, og at huset snart vil summe af liv.
Anna står foran sit gennembrud på den københavnske kunstscene. Privat og arbejdsmæssigt er hendes og Michaels forhold idyllisk. De er ligeværdige, fascinerede af hinanden og i takt med, at Annas åbenlyse talent for at male har foldet sig ud, er deres forhold kun blevet styrket.
Men det er ikke let at forene den klassiske moder-og hustrurolle med et liv som boheme kunstner.
Særligt omverdenen har svært ved at forstå hendes valg og ikke mindst fravalg i bestræbelserne på at lykkes som kvindelig kunstner.
På den måde peger kvinde- og kunstnerportrættet af Anna Ancher på ét af vor tids store køns- og identitetsspørgsmål: Kan man både have børn og karriere, eller må man vælge – og hvad er konsekvenserne?”