“NATURENS SKJULTE HEMMELIGHEDER”. Udstilling 23/3 – 21/4 2024

Alena Wils viser sine værker

Gudhjem Museum giver gerne plads til unge kunstnere med tilknytning til Bornholm. Denne udstilling er den tredje med det koncept, at sidste års kunstner sendte stafetten videre til en ny. I 2023 udstillede Cæcilie Kaas Jørgensen og gav således stafetten til Alena Wils.

OM “Naturens skjulte hemmeligheder”

Alena fortæller sådan om sin udstilling:

”Natur og mennesker er knyttet sammen, især på Bornholm.

I hverdagens stress og travlhed finder vi lykke og harmoni i naturen. Naturens skjulte hemmeligheder åbner et nyt perspektiv på livet og giver harmonisk kommunikation med dem, der nærmer sig naturen.
Folk, der kommer og går, danskere og udlændinge, de leder alle efter et hemmeligt sted på Bornholm, hvor de kan mærke indre harmoni.

Min udstilling afspejler den harmoniske kombination af natur og menneske.
Alt falder på plads, alle har en plads på det sted, hvor de er på et givent tidspunkt i livet.
Og jeg har mit eget hemmelige sted. Det findes på Bornholm. Bornholm er min inspirationskilde, mine drømme og mine glade dage.
Naturen har skjulte eventyr, hemmelige historier og mytologi.
Dette har været kilden til flere af mine malerier.”

Udstillingen kan ses fra den 24. marts – 21. april 2024: Torsdag – søndag kl. 13-17, med extra åbningsdag 2. Påskedag, den 1. april 2024.

Der er fernisering med gratis adgang den 23. marts kl. 14-16.

OM ALENA

Alena Wils er af russisk/ukrainsk oprindelse, men har siden 2009 været bosiddende med familie i Nexø på Bornholm. 
Alena har gennemgået både en russisk og en dansk kunstuddannelse. 
Således fem år på Kunst College i Irkutsk og tre år på det statslige kunst- og designakademi, opkaldt efter baron Stieglitz i St. Petersborg, Rusland.
I Danmark har Alena gennemført fire år på Det kongelige Akademis skole for Arkitektur, Design og Konservering, herunder et-årig udvekslingsstudent på billedkunst og tre-årig uddannelse på Keramiklinjen i Nexø. 
Hun har deltaget i adskillige udstillinger, såvel solo- som fællesudstillinger, bl.a. optaget på flere af Svanekegaardens censurerede udstillinger. 
Alena Wils er medudgiver af børnebogen “Sofus fra Bornholm” i 2018, og har selv skrevet og udgivet eventyrhistorien “Nøglen til hjertet ” i 2019.

Alena Wils har galleri, butik og maleskole fra adressen: Torvegade 2B i Nexø

Læs mere om Alena Wils

Du kan følge Alena på Facebook og på Youtube

Næste års udstiller:

– Titel: “Omsorg”. 2023, Gasbeton. Mål: 51 x 18 x 10 cm. Fotograf: Jani Mikael Keto

Stafetten er givet videre til Rune Lambrecht, som er repræsenteret med et enkelt værk på udstillingen i 2024. Rune Lambrecht (f. 1989) har atelier i Aarsdale og Svaneke. Han arbejder centreret omkring skulptur og collage i et surrealistisk og ekspressivt formsprog.

Skulpturelt arbejder Lambrecht primært i materialerne gasbeton, ler og træ og anvender simple, manuelle redskaber, som tillader ham langsomt og intuitivt at dykke ned i mediet lag for lag. Lambrechts tilgang til sine værker bevæger sig imellem en sansende, taktil og impulsiv bevægelse, der lander i et konkret udtryk, som uden tvivl også har fundet inspiration fra den bornholmske natur, og som inviterer til nye eftertænksomme overvejelser igennem både den rolige klippe og det barske hav.

Han har udstillet tidligere både på Bornholm og i København.
Du kan følge Rune Lambrecht på Instagram

 

  • Date 5. januar 2024
  • Tags Tidligere udstillinger