LAND – Udstilling 1. juni – 21. juli 2024

Ben Woodhams rejse til det indre af Bornholm

LAND 16.13 Solnedgang, Ølene

 

OM UDSTILLINGEN

LAND er navnet på et kunstprojekt, som Ben udførte i 2023. Sammen med de tidligere projekter KYST (2018) og ERTHOLMENE (2021), blev LAND også en opdagelsesrejse gennem tid og rum.

LAND er en vandretur rundt på Bornholm i 52 etaper, altså en tur en gang om ugen gennem hele året. Hver tur foregik om fredagen og startede ved solopgang og sluttede ved solnedgang, uanset hvor dårligt vejret blev, og hvor lang dagen var. Han startede hver tur der, hvor han sluttede turen ugen før, og han malede, tegnede, og observerede mens han gik.

LAND var en rejse ind i hjertelandet – et forsøg på at gå og male sig ind i landskabet og forstå sin plads i det. Ben gik ind i landet – gennem skov, og forbi eng og mark.

På hver tur bevægede han sig langsomt gennem landskabet og indsamlede sine oplevelser. Hver tur er en historie om en dag, om skiftende lys og vejr, og om solens rejse hen over himlen. De samlede ture blev en historie om et år, og hvordan Ben oplevede årets gang.

Med fødderne på jorden byggede han et billede, der beskrev hans vej gennem tid og rum og forbandt ham selv med årets gang. Han gik i de fire kompasretninger, gennem de fire årstider, mellem rytmen af den opgående og nedgående sol.

I udstillingen kan gæsten kan følge med på den lange rejse gennem et udvalg af de akvareller og tegninger, som Ben skabte undervejs på turene.

Til projektet LAND er der udgivet en bog af samme navn, som kan erhverves på Gudhjem Museum. Det samme gælder for bogen KYST.

 

Der er fernisering med gratis adgang lørdag den 1. juni 2024, kl. 14.00 – 16.00

Udstillingen kan ses torsdag – søndag kl. 13.00 – 17.00 frem til og med den 21. juli 2024.

LAND 50.03 Udsigt fra Kobbevej mod øst

 

OM KUNSTNEREN

Ben Woodhams er en engelsk kunstner og illustrator, der har boet på Bornholm siden 2008. Ben har specialiseret sig i at male og tegne ændringer igennem tid og rum i det Bornholmsk landskab og arbejder altid ud fra princippet om direkte observation.

Statement fra kunstneren:

“…Min praksis er grundlagt i direkte observation og portrætterer ofte fugle, primært arbejdet i akvarel. Studier af levende fugle foretages i felten, mens døde fugle tages med til atelieret. Øjeblikke i tiden og forholdet mellem observations- og afbildningsprocessen er de motorer, der driver mit arbejde – spændingen mellem ‘behovet’ for at fange øjeblikket eller visionen og ønsket om at lade mediet tale sit eget sprog. For mig er fuglen et middel til et formål – en gateway, gennem hvilken jeg kan opnå en meningsfuld forbindelse til mit fysiske miljø.

Selvom det meste af mit arbejde har tendens til at være hurtigt, observant og instinktivt, er jeg også interesseret i kompositioner med tryk og har også lavet tredimensionelle installationer. Jeg er besat af det visuelle plan og ændringer i miljøet gennem rum og tid. Mønstre dannet af en passerende flok traner, det stigende tidevand i en tidevandsdam, skygger, der bevæger sig over en sten i løbet af en dag, en rapsmark i blomst over en periode på uger, ændringer gennem sæsoner og over år og gennem rummet.

Jeg føler ofte behov for at skabe en slags struktur eller ramme, inden for hvilken jeg kan arbejde –  tvungne  regler synes at give mig en form for frihed fra at træffe overflødige valg og i stedet koncentrere mig om ændringer, og hvordan man håndterer dem og afbilder dem…”

Hent CV

www.benwoodhams.com
Instagram

 

 

  • Date 25. april 2024
  • Tags Kommende udstillinger og arrangementer