Kunst & Natur – en vandring i skulpturhave og sommerfuglemark: 22. september 2021

En tur med Michael Stoltze og Klaus Thommesen kl. 14.00 -16.00

Mødested: Foran Gudhjem Museum

Gudhjem Museum er gået aktivt ind i kampen for mere vild natur og større biodiversitet med etableringen af et sommerfuglehabitat på den 15.000 m2 store græsmark foran museet med udsigt til havet og Svanekebugten.

Etableringen er sket i 2021 og marken ligger i forlængelse af museets eksisterende skulpturhave, der rummer værker af Inge Lise Westmann, Ole Christensen, Julie Høm og Jun-Ichi Inoue. Alle kunstnere der hører til på Bornholm. De første skulpturer blev opsat på stedet i 1990 og de seneste kom til i 2017.

Det er planen på sigt at flytte enkelte skulpturer længere ud i marken, så kunsten og naturen så at sige smelter sammen.

Naturvejleder, biolog og ph.d. Michael Stoltze vil sammen med kunstner Klaus Thommesen, der også selv er aktiv forkæmper for biodiversitet og vild natur, lede dig gennem området. De fortæller om baggrunden for projektet, om vigtigheden af, at der retableres levesteder for insekter og andre dyr i den danske natur. Samtidig bliver du præsenteret for skulpturerne og ideen med at integrere kunsten i naturen. Kunst, der i høj grad er inspireret af naturen og dens former.

Arrangementet er en del af Bornholms Kulturuge 2021 og er derfor forbeholdt gæster, der har købt kulturugens armbånd. Du kan købe det på Gudhjem Museum. Det giver dig, blandt meget andet, gratis adgang til udstillingerne på Gudhjem Museum hele dagen den 22. september.

Der er begrænset antal pladser, som sælges efter først-til-mølle. Pris kr. 10,- Køb din billet her.

Læs mere om Bornholms Kulturuge

Læs mere om haven og marken

 

 

  • Date 15. juli 2021
  • Tags Tidligere udstillinger