28. august – Koncert – medlemsarrangement

Mexicansk folkemusik med Bola Suriana

 

Medlemmer af Gudhjem By- og Museumsforening og medlemmer af Gudhjem Svømmehals Støtteforening inviteres hermed til en forrygende koncert med den mexikanske folkemusikgruppe Bola Suriana.

Bola Suriana er en musikgruppe fra Michoacan, Mexico. Gruppen har taget deres navn til minde om Emiliano Zapata, helten fra den mexicanske revolution.

Musikgruppen har spillet sammen professionelt i mange år. De spiller traditionel musik fra alle områder i Mexico, og deres største mål er at bidrage til at bevare og udbrede kendskabet til den righoldige mexicanske folkemusik. Foruden mexicansk folkemusik spiller gruppen også medrivende traditionel musik fra andre dele af Latinamerika samt Canto Nuevo (protestsang) og egne kompositioner.

Bola Suriana behersker et hav af instrumenter inklusive kopier af gamle indianske instrumenter fra præcolumbiansk tid og har udgivet over et dusin CD`er.

Alle gruppens medlemmer bor i Morelia, Michoacan, Mexico. Gruppen blev dannet i 1990 og er eRerhånden en ins9tu9on i deres hjemland. De har været på godt 30 interna9onale turnéer i Nord- og Sydamerika, samt Europa. Her har de især spillet i Norden, men også i Grønland, Rusland og de Bal9ske lande samt Tyskland og Grækenland.

Den 6- mand store gruppe kommer til Bornholm som led i deres Europaturné.

Tid: Mandag den 28. august kl. 19.00

Sted: Gudhjem Museum

Pris: Gratis og kun for medlemmer af Gudhjem By- og Museumsforening og Gudhjem Svømmehals Støtteforening

Tilmelding: Senest søndag den 27. august, kl. 12.00 pr. mail til info@gudhjemmuseum.dk

  • Date 14. august 2023
  • Tags Tidligere udstillinger