Foredrag med Ben Woodhams – 25. februar 2020 kl. 19.00

cof

Foredrag på Gudhjem Museum om:

Kyst – Et projekt af Ben Woodhams

Ben beskriver projektet således:

KYST er en vandretur rundt om Bornholm i 52 etaper, altså en tur en gang om ugen gennem hele året. Med start- og slutpunkt ved Rønne havn gik jeg Bornholm rundt – med uret. Hver tur startede ved solopgang og sluttede ved solnedgang, uanset hvor dårligt vejret var, og hvor lang dagen var. Gennem turen gik jeg langsomt, og jeg tegnede og malede, samlede og byggede alt det, mine øjne blev fanget af. Alt blev lavet i felten på dagen.

På min tur rundt om øen gik jeg gennem mange forskellige naturtyper – øde kyststrækninger, strande fyldt med turister, små havnebyer, industri- og parcelhusområder. På nogle tur var jeg alene, på andre omgivet af masser af menneske. På sommersolhverv var jeg ude i felten i over 18 timer, om vinteren ikke så mange.

KYST handlede om ændringer gennem tid og rum, med Bornholm som et kæmpe ur eller en kalender. Hver tur blev en rejse under solens vandring igennem dagen, men også igennem millioner af geologiske år, tusindvis af historier, årstider, fugletræk, tidevand og meget mere.

Mest afgørende blev vejret på dagen. Hver tur blev unik, og alt, som jeg producerede, kom til at reflektere mine oplevelser gennem dagen. Jeg havde ikke nogen faste regler i forhold til, hvad jeg skulle lave og hvordan, og jeg forventede, at det udviklede sig i takt med projektets udførelse.

Det var meget vigtigt for mig, at alt det, jeg lavede, blev delt mens projektet udviklede sig. På de dage, hvor jeg gik rundt om øen, uploadede jeg billeder på Instagram, lavede jeg en blog efter hver tur på min hjemmeside, og på min offentlige Facebook-profil uploadede jeg billeder osv.

I 2019 udkom en bog om projektet, udgivet af NaturBornholm, som det vil være muligt at købe efter foredraget.

Entré: kr. 50,-

Gratis for foreningens medlemmer.

  • Date 9. januar 2020
  • Tags Nyt fra museet, Tidligere udstillinger