“EARTHBOUND 4” – Udstilling 27/4 – 26/5 2024

Keramik – Glas – Billedkunst

OM UDSTILLINGEN

For fjerde gang udstiller kunstnergruppen EARTHBOUND på Gudhjem Museum. Gruppen skulle have udstillet hvert andet år, men gjorde det ikke i 2022, og titlen ”EARTHBOUND 4”, henviser således til, at der nu er tale om gruppens fjerde udstilling.

Fælles for kunstnerne er, at de henter deres motivation og inspiration fra Bornholms natur – forskellige i deres udtryk, men forenede i fordybelsen i naturen.

Siden første gang i 2016 er der kommet nye medlemmer til, og andre er udtrådt af gruppen.

Her i 2024 består gruppen af keramiker Eva Brandt og billedkunstner Lone Schiøtz, der begge har været med fra starten. Nye i gruppen er glaskunstner Maj-Britt Zelmer Olsen og kunstfotograf Julie Thesander. Værker af billedkunstneren Barbara Sørensen, der desværre gik bort for nylig, indgår også efter hendes eget ønske i udstillingen, som hun deltog i planlægningen af. Barbara var også medlem af gruppen fra starten i 2016.

Der er fernisering med gratis adgang lørdag den 27/4 kl. 14-16.

Udstillingen kan ses torsdag – søndag kl. 13-17 frem til og med den 26/5 2024. Ekstra åbningsdag 2. Pinsedag den 20. maj.

 

OM KUNSTNERNE

Barbara Sørensen: Landskabsmaler, der var kendt for sine atmosfæriske fortolkninger af de vilde kyster og skove fra hendes daværende hjem på Bornholm. Barbara var tiltrukket af ensomme og vilde steder hvor hun kunne sanse de underliggende kræfter i naturen, tegne og fotografere stederne for senere at give dem et udtryk på sit værksted. Barbara Sørensen lever ikke mere, men hendes værker indgår som planlagt i udstillingen EARTHBOUND 4 Hent CV.

 

 

Eva Brandt: Prisbelønnet keramiker, som bl.a. finder sin inspiration i geologiske processer og transformationen af råstoffer. Eva søger at opnå en fornemmelse af indre liv og udstråling fra sine krukker, som er modelleret op gennem mange dage. Hun arbejder med enkle og stramme former med små afvigelser og skævheder, kombineret med forskellige overfladebehandlinger og mønstre. Hent CV.

 

 

Lone Schiøtz: Billedkunstner, der arbejder med akvarel og grafik, og er kendt for sine fortolkninger af øens naturliv. Fra sin tidlige barndom har Lone været fascineret af øens klippeformationer og deres altid omskiftelige møde med det omgivende hav, hvis lys, farve og bevægelse aldrig er den samme. Hent CV.

 

 

Maj-Britt Zelmer Olsen:  Glaskunstner, hvis arbejde spænder mellem funktionelle designprodukter, skulpturer og konceptuelle installationer. Maj-Britt har gennem tiden udviklet en særlig æstetik, som altid er tilstede i værket, uanset om det er funktionelt eller skulpturelt. Det ses især i måden hun udnytter glassets iboende kvaliteter så som optik og transperens i kombination med naturlige materialer som sten, sand, vulkansk aske og metal. Hent CV.

 

 

Julie Thesander: Visuel kunstner, der udforsker pinhole-fotografiets muligheder. Et pinhole-kamera er i sin simpleste form – en boks med et meget lille hul i.

Med lange eksponeringer opnår Julie en ny oplevelse af bevægelse og tid. Hun er optaget af fotografiet som illusion og integrerer de mange ukontrollable elementer, den fotografiske proces består af, i sin undersøgelse af motiverne. Hent CV.

  • Date 26. marts 2024
  • Tags Kommende udstillinger og arrangementer