Bornholmsk glaskunst – 12. sep. – 18. okt.

Glas, Svend Holst-Pedersen. Foto: Claus Sonne

 

Fem af de bedste bornholmske glaskunstnere viser deres værker i Stationsbygningen.

Bornholm er, med god grund, berømt for sine mange dygtige kunsthåndværkere. De medvirker til at tegne billedet af et område, hvor kvalitet og æstetik er i højsædet, og hvor kunstnere kan inspireres og arbejde frit samtidig med et stærkt indbyrdes sammenhold.
Siden 2002 har de dygtigste professionelle kunsthåndværkere fundet sammen i ACAB, Arts & Crafts Association Bornholm. ACAB er en censureret forening, hvor hver enkelt kunsthåndværker bliver godkendt af et eksternt bedømmelsesudvalg inden optagelse.
ACAB blev i 2015 optaget i World Craft Council Europe, som er den europæiske afdeling af den verdensomspændende kunsthåndværkerorganisation WCC.

De fem udstillere, der alle er medlemmer af ACAB, har vidt forskellige udtryk, mens materialet glas er det, som binder dem sammen.

OM KUNSTNERNE:

Maj-Britt Zelmer Olsen:
” Gennem tiden har jeg udviklet en særlig æstetik, som altid er tilstede i værket, uanset om det er funktionelt eller skulpturelt.
Især ses det i måden jeg udnytter glassets iboende kvaliteter så som optik og transparens i kombination med naturlige materialer som sten, sand, vulkansk aske og metal.” 

Udannet som klassisk glasblæser hos anerkendte kunstnere i Danmark, England og Norge foruden eksamen fra Kunstakademiets Designskole, KADK, Bornholm og København.
Læs mere

Mia Lerssi:
”Jeg finder at artefakternes udstråling afspejler menneskets behov for sensualitet. Og det er min påstand, at materialer bruges som stedfortræder, og som manifestation for immaterielle behov. Jeg ser længsler og følelser, der placeres i ting. Jeg ser på dem, som vil de forføre mig.”
Mia Lerssi er uddannet på Kunstakademiets Designskole, KADK, Bornholm 2001, og desuden Sandberg Institute, Amsterdam i 2007.
Hent CV
Læs mere

Ulla Hein:
Håndarbejds-teknikker i glas er et møde mellem tradition, håndværk, teknik og fantasi. Trådens bløde føjelighed står i skærende kontrast til glassets hårde og kompromisløse fragile faste form. For mig, er det en stor inspiration og udfordring at kombinere teknik og materiale på en ny og utraditionel måde, og skabe bløde organiske former i glas.”
Uddannet på Glasafdelingen, Kunstakademiets Designskole, KADK, Bornholm i 2013.
Hent CV

Svend Holst-Pedersen:
” Den overvældende bornholmske naturs nærhed og den rå klippekyst er ofte inspiration til mine sandstøbte glasskulpturer.
Jeg arbejder ofte længe med en idé. Den bearbejdes og forskellige muligheder i processen afprøves, før det hele munder ud i noget konkret under den arrangerede og ofte dramatiske proces i glasværkstedet.”
Uddannet på Glasafdelingen, Kunstakademiets Designskole, KADK, Bornholm i 2000 og senest på Kilncasting and Cold Working, Petr Stacho, Tjekkiet i 2017.
Hent CV
Læs mere

Baltic Sea Glass:
3 FJER FADE BALTIC SEA GLASS – Fadene er en videre bearbejdning af inspirationen fra fjer. Her Havfugle. Fjer er en inspirationskilde Maibritt Jønsson og Pete Hunner har arbejdet med igennem 40 år.
De 3 Fade er blevet til i et samarbejde mellem Tobias Sode og Maibritt Jønsson. Tobias kommer med en gedigen glasbaggrund med 20 års erfaring både nationalt som internationalt.”
Maibritt Jönsson, uddannet som designer og keramiker 1980, ved Kunsthåndværkerskolen i København.
I 1981 etablerede Maibritt Jönsson og Pete Hunner Baltic Sea Glass.  Begge var med i gruppen, der oprettede Glas & Keramik Skolen på Bornholm i 1997, og desuden var Maibritt medstifter af Arts and Crafts Association Bornholm, ACAB, 2002.
Hent CV
Læs mere

Se museets åbningstider her

  • Date 18. juli 2020
  • Tags Nyheder, Tidligere udstillinger