jan 25

Efterlysning!

Vi søger efter værker af Paul Stoltze

Gudhjem Museum efterlyser værker af kunstneren Paul Stoltze, der levede og arbejdede på Bornholm.

Den 28. april 2022 ville kunstneren være fyldt 100 år, og i den anledning viser Gudhjem Museum en udstilling med hans værker til sommer. Udstillingsperioden bliver fra 5. juni -24. juli 2022.

Paul Stoltze blev født i Skørping og var uddannet på Kunstakademiet 1948 – 52. Han flyttede til Bornholm i 1953 og var meget aktiv i det bornholmske kunstliv gennem mange år. Hans værker består af malerier og grafiske arbejder.

Hvis du er den lykkelige ejer af et eller flere af Paul Stoltzes værker, og hvis du gerne vil udlåne det/dem til sommerens udstilling på Gudhjem Museum, så send besked til Ole Stigemo, der er koordinator for museet. Mail: olestigemo@gmail.com

Sådan gør du: Skriv om der er tale om et maleri, en tegning eller grafisk tryk. Oplys værkets mål: bredde og højde, og vedhæft et foto af værket. Send din besked senest den 7. december, så museet kan komme i gang med at tilrettelægge udstillingen.

Ole Stigemo siger i denne forbindelse: ”Vi håber på mange henvendelser fra bornholmere, der ligger inde med værker af denne kunstner, som var et kendt ansigt i tiden, bl.a. fra sit arbejde som lærer først på Rønne Privatskole og siden på det, der dengang hed Bornholms Amtsgymnasium.”